Wat is de overgang?

De 'Overgang'  in de volksmond ook wel 'menopauze' genoemd.  Is een fase waar je als vrouw in terecht komt.
In de  puberteit veranderen je hormonen sterk. Dat merk je aan je lichaam, maar ook aan hoe je reageert op situaties. Wanneer je in de overgang komt, is dat niet anders. De veranderende  hormoonspiegels kunnen  lichamelijk een emotionele 'overgangsverschijnselen' veroorzaken.
Wie heeft er niet van gehoord?  Opvliegers, nachtzweten, broze nagels maar ook vermoeidheid, innerlijke onrust en prikkelbare gevoelens. De periode  die wel 10 - 15 jaar kan duren levert ons ook wat op; we gaan relativeren wat belangrijk voor ONS is. We starten met ons 2e leven....


Wat maakt onze workshops bijzonder?

Wij combineren voeding, beweging en stijl.
We citeren Christiane Stenger (2014, pagina 40) uit haar boek 'Begrijp je brein' omdat zij het mooi omschrijft:

"Even belangrijk lijkt het me dat alleen al door wat wij eten en drinken en doen en laten, ons brein verandert. Daaruit kun je concluderen dat uiteindelijk de toestand van ons brein doorslaggevend is voor 'wie wij zijn'. We hebben dus de kans om ons brein door ons gedrag te be├»nvloeden.  Zonlicht, slaap, sport, al deze dingen hebben effect op ons brein. En dat niet alleen: de manieren waarop wij ons brein en ons lichaam behandelen, zo gaan die twee ook met ons om - en dat komt tot uiting in ons gedrag. Uiteindelijk hebben de patronen en structuren van ons brein waarschijnlijk meer macht over ons dan wij in eerste instantie zouden aannemen."


(Stenger, C. 2014, Begrijp je brein, campus Verlag GmbH, 
Frankfurt am Main)